Orientarea şi consilierea profesională a studenţilor se va desfăşura în trei etape:

 1. ORIENTAREA ŞI CONSILIEREA DE BAZĂ (321 de studenţi înscrişi) în grupul ţintă, folosind instrumentele de assessment center HOGAN. Portofoliul Hogan inglobeaza instrumente de selectie a angajatilor si de dezvoltare care permit consilierilor de cariera sa indrume tinerele talente catre cele mai potrivite industrii si cariere, in acord cu potentialul si motivatiile acestora.
  • Profilul de Personalitate Hogan (HPI – HOGAN PERSONALITY INVENTORY)

Profilul de Personalitate Hogan identifica aspectele vizibile ale personalitatii – acele tendinte comportamentale care sunt usor remarcate si care contribuie la performantele profesionale.

  • Profilul de Dezvoltare Hogan (HDS – HOGAN DEVELOPMENT SURVEY

Evaluarea HDS identifica tendinte comportamentale ascunse si care nu ies in evidenta intr-un interviu de selectie standard dar care pot avea un impact negativ asupra performantelor.)

  • Profilul Motivatiilor, Valorilor si Preferintelor (MVPI – MOTIVES, VALUES, PREFERENCES INVENTORY)

Identifica compatibilitatea intre factorii motivatori personali si cultura organizationala si indica in ce tipuri de posturi si medii profesionale va fi o persoana cel mai motivata sa lucreze. Profilul Motivatiilor, Valorilor si Preferintelor pune in evidenta valorile centrale si ariile de interes ale unei persoane.

 1. CONSILIEREA PROPRIU-ZISĂ a celor 321 de studenţi, sub forma unor întâlniri faţă în faţă ale studenţilor cu consilierii de carieră, la finalul cărora va fi întocmit un plan de dezvoltare personală/plan de carieră pentru fiecare student.
 1. ORIENTAREA ŞI CONSILIEREA DE TIP FOLLOW a unui număr de 145 de studenți, care se va realiza cu ajutorul a trei instrumente: GR8FullSpectrum Plus, GR8Managers şi a Group Style Inventory (GSI)
  • GREAT FULL SPECTRUM PLUS – GR8 Full Spectrum Plus

Instrumentul GR8 Full Spectrum oferă o evaluare multidimensională care ajută la

identificarea compatibilității persoanelor evaluate pentru un anumit post sau poziție într-o companie. GR8 Full Spectrum realizează o evaluare a individului din perspectiva aptitudinilor cognitive, a trăsăturilor comportamentale şi a intereselor de carieră.

  • GREAT MANAGERS – GR8 MANAGERS

Asigură o imagine a potenţialului managerial al persoanei evaluate. Evaluarea Great Managers include trăsături comportamentale tiparele comportamentale afișate de o persoană în prezența celor din jur, acestea putând reflecta adesea personalitatea sa.

 și evidențiază compatibilitatea angajaților cu postul, pe baza capacităților inerente ale acestora

 GROUP STYLE INVENTORY (GSI)

Kit-ul GSI evaluează comportamentele de echipă ale individului şi nivelul de integrare a acestuia la nivelul unei echipe, precum şi efectul de sinergie existent la nivelul echipei.

Implementare proiect: 22 Octombrie 2020 - 21 Septembrie 2022